Nieuws‎ > ‎

Uitnodiging Klimaattafel ‘Energie besparen met de buren’

Geplaatst 4 sep. 2019 09:50 door Edward Verschoor   [ 4 sep. 2019 09:57 bijgewerkt ]
https://sites.google.com/a/parkdekieviet.nl/test-layout-2014-nl/nieuws/uitnodigingklimaattafelenergiebesparenmetdeburen/logo%20wassenaar%20duurzaam.png

Op 20 juni jl. vond de derde Klimaattafel van dit jaar plaats. We kijken terug op een positieve bijeenkomst die in het teken stond van het verduurzamen van monumentale panden. Zo verzorgde Rob Bloem een presentatie over de energietransitie van zijn Engels landhuis. Het Duurzaam Bouwloket verzorgde een workshop over energiebesparende maatregelen voor monumenten. Ook werd de nieuwe website van de Lokale Energie Strategie, www.wassenaar.nl/les, gepresenteerd en deelden een aantal enthousiaste inwoners nieuwe en bestaande initiatieven met het publiek.

Naast de gemeente leveren steeds meer inwoners een positieve bijdrage aan de energietransitie. Bedrijven, scholen en wijken weten elkaar steeds vaker en beter te vinden. Nieuwe ideeën komen gezamenlijk tot stand. De Klimaattafel biedt bij uitstek

de gelegenheid om deze initiatieven met elkaar te delen en samen voordelen te behalen. Daarom gaan we, vooruitlopend op de warmtetransitie, op 24 september graag met u in gesprek over het treffen van energiebesparende maatregelen met de buren.


Initiatieven

Tijdens het eerste deel van het programma laten we, na de opening door duurzaamheidswethouder Lia de Ridder, een aantal betrokken inwoners aan het woord over hun initiatieven en ideeën. Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid gemeente Wassenaar, praat u bij over de Lokale Energie Strategie en samenwerkingen die met inwoners en partijen tot stand zijn gekomen. Ook komt de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis aan bod.

Energie besparen in de wijk

In het tweede deel kunt u deelnemen aan de workshop ‘Energie besparen met de buren’. Door samen energie te besparen, kunt u veel tijd en kosten besparen én ervaringen met elkaar delen. U krijgt onder andere tips over het samen treffen van energiebesparende maatregelen. Ook laten wij u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden zien. Op de informatiemarkt kunt u onder het genot van een hapje en een drankje met een aantal organisaties kennis-maken die u verder kunnen helpen met het verduurzamen van uw woning of wijk. In de stand van de gemeente treft u een overzicht van alle duurzame projecten waar u bij kunt aansluiten. Verder krijgt u op de informatiemarkt uitleg over slimme meters, groene financieringen, warmtepompen en meer.

 

Het programma

18.30 uur Inloop en bezoek informatiestands

19.00 uur Welkom en opening door wethouder Lia de Ridder

19.15 uur Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid, stand van zaken diverse projecten

19.25 uur Inspirerende voorbeelden van initiatiefnemers over o.a. energie besparen in de wijk

20.00 uur Pauze, bezoek informatiestands en onder het genot van een hapje en drankje netwerken

20.20 uur Workshop ‘Energie besparen met de buren’

20.40 uur Afsluiting en bezoek informatiestands

21.00 uur Einde

Bent u erbij op 24 september?

U bent van harte uitgenodigd om deze Klimaattafel op dinsdag 24 september vanaf 18.30 uur bij te wonen.

De bijeenkomst vindt plaats op de locatie van De Oostdorperhoeve, Oostdorperweg 210 in Wassenaar.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: klimaattafel@wassenaar.nl. Dit met het oog op het aantal stoelen en de hapjes en drankjes. Vragen naar aanleiding van het programma kunt u richten aan Ruben of Patricia via: klimaattafel@wassenaar.nl of per telefoon 06 – 460 208 53 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

Wij kijken uit naar uw komst!

Comments