Nieuws‎ > ‎

Serie-inbreker opgepakt

Geplaatst 16 okt. 2015 07:34 door Edward Verschoor   [ 16 okt. 2015 07:35 bijgewerkt ]


Bij een inbraak twee weken geleden in een huis in Wassenaar-Zuid  is een serie- inbreker op heterdaad betrapt en door de politie aangehouden. Deze man heeft dit jaar ook in onze buurt een aantal inbraken/insluipingen gepleegd en was bekend bij de politie en bij Gloseco als “de fietser” omdat hij het laatste stukje naar zijn doel op de fiets aflegde.

Hij heeft meermalen vast gezeten en de politie verdacht hem van een aantal inbraken/insluipingen  in Wassenaar, maar kon hem alleen aanhouden als hij op heterdaad betrapt kon worden of als hij bij een controle gestolen goederen bij zich had.

In 2014 had onze buurt samen met Rijksdorp het laagste aantal inbraken van Wassenaar, namelijk 2. Helaas ligt dat dit jaar wel wat anders. Tot nu toe zijn er 10 incidenten geweest: 7 inbraken, 2 insluipingen en diefstal van bouwmaterialen uit een tuin. Behalve “de fietser” zijn ook uit Marokko afkomstige jongens actief geweest.

Ik heb een goed contact met Gloseco. Incidenten worden mij direct gemeld. De medewerkers zijn zeer gemotiveerd om een goede surveillance uit te voeren en bij een alarmmelding binnen 10 minuten ter plaatse te zijn. Laten wij hopen dat met het aanhouden van “de fietser” een rustiger tijd aanbreekt.

Wim Tordoir, voorzitter

16-10-2015

Comments