Nieuws‎ > ‎

Oprichting van de Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC)

Geplaatst 29 nov. 2020 02:35 door Nathalie Schilt-Turpin
Beste buurtgenoten,

Begin deze maand is de Wassenaarse Energie Coöperatie opgericht. Het doel is gezamenlijk rendabele investeringen in zonne-energie centrales te doen op grote daken in het dorp en omgeving.

Afgelopen maandagavond is een kick off met de gemeente geweest voor dak eigenaren, deze bijeenkomst is terug te zien op: https://live.unlimited.nl/zonopdakinwassenaar/Ons aandeel van de bijeenkomst is te zien vanaf 40.30 minuten. Deze week staan we ook in de Wassenaarse krant op pagina 21.


Als bestuur van de WEC zijn wij ervan overtuigd dat een professionele aanpak de energietransitie versnelt. Niets doen is voor ons geen optie. Maar daar hebben wel uw hulp bij nodig.....

We werven nu leden die op termijn bereid zijn € 500-€ 5.000 euro te investeren. De terugverdientijd is 8-10 jaar en  > 6% rendement, de Nederlandse staat zal de komende 15 jaar zekerheid bieden. Waar vind je dat nog?

Het zou mooi zijn om u als toekomstig lid te mogen verwelkomen. Kijk op onze website en meld je aan! https://wec-duurzaam.nl/ dan houden we u op de hoogte van onze eerste projecten en u kan hier meer informatie vinden.

We zijn bezig inmiddels volop bezig met het dak van de Amerikaanse school (ASH). Dat is een prachtig dak voor zonnepanelen, als we voldoende leden vinden (60-100) kunnen we aan de slag met ons eerste dak en kan er geïnvesteerd worden door de leden.

Tot snel bij de WEC!

Met vriendelijke groet, het bestuur van de WEC.

Daniël van Dongen,Gerke Henkes en Edward Verschoor
Comments