Nieuws‎ > ‎

Kerst bij Voorlinden!

Geplaatst 5 dec. 2016 08:45 door Edward Verschoor
 
Nog geen plannen tijdens de feestdagen? Kom naar Museum Voorlinden! Op 1ste en 2e kerstdag zijn wij open, en ook op 1 januari proosten we graag met jullie op het nieuwe jaar. Het is een mooie kans om de tentoonstelling Ellsworth Kelly: Bloemlezing nog te bezoeken. Deze expositie is tot en met zondag 8 januari 2017 te zien.
Behalve in het museum ben je welkom om een wandeling te maken in het bos en de duinen op het landgoed. Warm daarna lekker op in ons restaurant in het oude landhuis. Wij kijken er naar uit om de feestdagen met jullie te vieren.

Charles Avery, zonder titel (Monoist) (2012)

Avery in het landhuis

De teksten, tekeningen, installaties en sculpturen van Charles Avery (1973) nemen je mee op reis naar een verzonnen eiland. De inwoners van dit imaginaire eiland, The Islanders, worden gekenmerkt door onder andere hun markante hoofddeksels. Van de eilandbewoners boetseert Avery portretbustes zoals 'zonder titel (Monoist)', die bovenaan de trap van restaurant Voorlinden staat opgesteld. Avery ontleent zijn inspiratie onder meer aan zijn jeugdjaren op het Schotse eiland Mull en aan tijd die hij doorbracht in Rome en de Londense wijk Hackney. Zijn werk wortelt in de kunstgeschiedenis, maar ook invloeden van filosofie, literatuur, mathematica en natuurwetenschap zijn te herkennen.

A.H. Gouwe, Landschap in Zuid-Limburg (1917)

Collectie uitgelicht: A. H. Gouwe

Adriaan Herman Gouwe (1875-1965) bracht de zomermaanden tussen 1908 en 1927 in Zuid-Limburg door, terwijl hij de rest van het jaar in Amsterdam te vinden was. Hij hield van het glooiende heuvellandschap. Omdat de winter Gouwe niet inspireerde en hij het beste kon schilderen in de natuur, vertrok hij in 1927 met de boot naar Tahiti. Aldaar hoopte hij meer te kunnen leven als ‘natuurmens’. In 1959 bracht hij nog één keer een bezoek aan Nederland voor een tentoonstelling. Daarna keerde hij voorgoed terug naar Tahiti waar hij in 1965 op 90-jarige leeftijd overleed.

Anthony Goicolea, Maternal & Paternal (2008)

Goicolea in Gent

Museum Dr. Guislain in Gent maakt tentoonstellingen over de menselijke geest en daaraan verwante sociaal-maatschappelijke thema’s. Op dit moment is er de expositie Adoptie. Tussen avontuur en kwetsuur waar de werken ‘Maternal’ en ‘Paternal’ van Anthony Goicolea (1971) uit de collectie van Museum Voorlinden in te zien zijn. De tentoonstelling belicht het vraagstuk op welke manier een origine de zoektocht naar een eigen identiteit kleurt. Tot en met 17 april 2017 is de tentoonstelling te bezoeken.
Correspondentieadres
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar
Nederland
070 51 21 660
Comments