Nieuws‎ > ‎

Dunea transporten zijn afgerond

Geplaatst 25 feb. 2015 09:56 door Edward Verschoor

Op vrijdag 30 januari reed de laatste vrachtwagen met organisch verrijkt zand (ovz) door onze wijk. In totaal is er 97.000 kubieke meter ovz afgevoerd, dat zich in de loop van vele jaren als een slecht doordringbare laag had afgezet op de bodem van plas nr.17, zodat deze steeds minder goed bijdroeg aan de waterwinning. Naar verwachting is de waterstand van  de plas op 1 maart weer terug op het oude niveau.

Als we uitgaan van 25 kubieke meter per vrachtauto, dan zijn  er bijna 4000 ritten met ovz door onze wijk gekomen. Dat heeft natuurlijk sporen achtergelaten op het wegdek van het traject. Er is daarom een schouw verricht om alle veranderingen vast te leggen. De gemeente Wassenaar zal nu in overleg met Dunea bepalen hoe en wanneer de schade hersteld zal worden.

Het bureau Lengkeek uit Rotterdam, dat ook de nul-meting heeft verricht, zal in een brief de aanwonenden van de route vragen om eventuele schade op korte termijn te melden.

De verkeersregelaar heeft veel bijgedragen aan de verkeersveiligheid rond de verkeerslichten bij restaurant De Kieviet. Op een van de eerste dagen heeft hij een ernstig, misschien wel dodelijk, ongeluk kunnen voorkomen, door hard op zijn fluitje te blazen, waardoor de vrachtautochauffeur boven op zijn rem ging staan en een fietser, die door het rode licht was gereden, niet geschept werd. Ik heb hem namens de bewoners bedankt voor zijn werk.

Het projectgroepje (Ton Tuijten, Erik Daae en ik) hebben in een viertal bijeenkomsten met de heren Lucas en Aarts van Dunea het verloop van de werkzaamheden op de voet gevolgd en vooral gelet op de snelheid van de vrachtwagens en  het tijdstip van het binnenrijden in de wijk 's-ochtends. Een enkele keer heb ik contact moeten opnemen met de projectleider om te melden dat de wagens te hard reden.

Ter afsluiting van dit project heeft de heer Lucas aangeboden  op een avond medio mei een rondleiding te houden waarbij ook een bezoek aan plas 17 zal worden gebracht. De datum en het tijdstip zullen binnenkort  op deze website worden  aangekondigd.

Wim Tordoir, 24 feb. 2015

Comments