Nieuws‎ > ‎

Dunea transporten door onze wijk

Geplaatst 26 mei 2016 07:32 door Edward Verschoor

Vanaf medio augustus tot begin maart volgend jaar zullen er weer werkzaamheden door Dunea worden uitgevoerd die gepaard gaan met transporten door onze wijk.

In Sprang A zullen de putdeksels worden vervangen. Dit betekent transport van nieuwe putdeksels door onze wijk met  4 vrachtauto”s medio augustus.

Het deel van de  Meijendelseweg die op het terrein van Dunea ligt ( van de rotonde tot de Boerderij)  wordt geheel gerenoveerd. Het asfalt en de klinkers  worden verwijderd , het wegprofiel wordt veranderd en er worden gebakken klinkers en betonstraatstenen gebruikt voor de bestrating. Onder het gehele traject zal plastic folie het hemelwater afvoeren.

Het bestuur heeft  een zeer gedetailleerde opgave ontvangen van het aantal vrachtauto’s dat tussen half september 2016 en begin maart 2017  met bouwmateriaal door onze wijk zal rijden. In totaal maximaal 700 ritten heen en terug, dus 1400 samen. Dit is gemiddeld per dag 13 ritten heen en terug, samen 26.  Vergelijk met de transporten in 2014-2015 : 8000 ritten totaal (heen en terug samen).

De maximum snelheid van 30 km zal weer contractueel worden vastgelegd en streng worden gehandhaafd. De rijtijden liggen tussen 7.30 uur en 16.00 uur, alleen op werkdagen.

Omdat het aantal ritten veel geringer is dan in 2013-2014,  komt er  geen verkeersregelaar en  worden er geen metingen verricht om eventuele schade aan huizen te kunnen evalueren.

Het bestuur zal regelmatig contact onderhouden met Dunea en zo nodig nieuwe informatie melden op de website.

Comments