Nieuws‎ > ‎

Dunea leent €100 mln voor modernisering waternet

Geplaatst 11 jul. 2016 23:41 door Edward Verschoor

Drinkwaterleverancier Dunea leent €100 mln euro van de Europese Investeringsbank (EIB). Het geld wordt gebruikt voor het voor het moderniseren van de drinkwatervoorziening en het leidingnetwerk, zo meldt de EIB.

Pompstations, watermeters

Het bedrag moet een vijfjarig investeringsplan van de Zuid-Hollandse drinkwaterleverancier ondersteunen. Dunea wil komende jaren onder meer de leidingen voor ongezuiverd water, pompstations, watermeters en ‘aanverwante operationele infrastructuur’ vernieuwen.

'Deze financieringsmogelijkheid helpt ons in een natuurlijke omgeving met moderne en duurzame technieken voldoende drinkwater te blijven produceren’, zegt bestuurdersvoorzitter Wim Drossaert. Dunea levert het drinkwater voor ongeveer 1,3 miljoen inwoners van 18 gemeenten in Zuid-Holland, waaronder Den Haag en Leiden.

Vitens

Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland met zo’n 5,5 miljoen particuliere en zakelijke klanten, leende vorig jaar al €150 mln van de EIB voor een vergelijkbaar investeringsprogramma. Met dat geld wordt het waternet in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht en Overijssel de komende vijf jaar gemoderniseerd.

Bron: FD 12-07-2016


Comments