Nieuws‎ > ‎

Dunea en Nationaal Park Hollandse Duinen

Geplaatst 3 jun. 2017 11:06 door Edward Verschoor   [ 27 dec. 2017 03:53 bijgewerkt ]

Weet u dat wij als bewoners van de Kieviet aan de rand van een Nationaal Park wonen?

De Hollandse Duinen heeft de titel Mooiste natuurgebied van Nederland ontvangen. Daar zijn wij enorm trots op! Zeker als je bedenkt dat het idee voor het oprichten van dit Nationaal Park pas een krappe vier maanden eerder was ontstaan bij Dunea, drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder.


Samen met andere terreinbeheerders, gemeenten en andere overheden, maatschappelijke organisaties, marketingbureaus, landgoedeigenaren en ondernemers ontwikkelt Dunea een nieuw Nationaal Park langs de Hollandse kust. Het gebied loopt van minimaal Hoek van Holland tot en met Noordwijk en omvat strand en landgoederen, met de Natura-2000 aangewezen duingebieden als groene ruggengraat.
 


De ontstaansgeschiedenis van Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD) is bijzonder. Dunea wilde als grootste terreinbeheerder in de regio haar duinen de status van Nationaal Park bezorgen en zag tegelijkertijd kansen voor de regio. Dat enthousiasme werd gedeeld door collega terreinbeheerders Staatsbosbeheer en het Zuid-Hollands Landschap. Op 6 juli 2016 organiseerde Dunea een eerste brainstormsessie met logische partners. Met het daarop volgende enthousiasme, gevoel van trots en het gedeelde belang voor de regio heeft Dunea een coalitie van maar liefst 39 partijen weten te vormen. Op 14 november 2016 werd het initiatief van NPHD officieel gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst op Kasteel Duivenvoorde. Diezelfde dag werd het bidbook aangeboden aan de vakjury voor ‘Het mooiste natuurgebied van Nederland’. De focus op het gezamenlijke belang maakt de coalitie enorm slagvaardig en stelt ons in staat dit mooiste natuurgebied van Nederland verder te vormen naar een Nationaal Park van Wereldklasse.

 

Kansen voor recreatie en toerisme

Met het Nationaal Park verbinden we de natuur met de steden en hun culturele activiteiten. De samenwerking, de aandacht rondom de verkiezing van het Ministerie van Economische Zaken en de titel Nationaal Park bieden kansen voor recreatie en toerisme voor gemeenten.

 

Nieuwsberichten

 

Meer weten en meedoen

Kijk voor meer informatie op de websites van het Nationaal Park Hollandse Duinen en die van Nationale Parken van Wereldklasse. Wilt u alsnog meedoen aan dit prachtige initiatief? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op met het projectteam Nationaal Park Hollandse Duinen via info@nationaalparkhollandseduinen.nl

bron: Dunea

Comments