Nieuws‎ > ‎

Burenhulp

Geplaatst 28 okt. 2017 10:31 door Edward Verschoor   [ 28 okt. 2017 10:38 bijgewerkt ]

De gemeente heeft het bestuur van onze bewonersvereniging gevraagd om mee te werken aan een onderzoek naar de behoefte in onze wijk aan hulp van buurtgenoten aan individuele buurtgenoten die dat kenbaar maken. Het bestuur wil gevolg geven aan dit verzoek en heeft het volgende plan. Bewoners van Park de Kieviet en Kievietsduin (ook de niet-leden) die hulp wensen van buurtgenoten kunnen dit per mail of via de telefoon kenbaar maken aan mevr. Ds. Mary Ann Bezemer.

Adres: Duinvoetlaan 4

Telefoon: 06-43565000Ds. Mary An Bezemer is als geestelijk verzorger verbonden aan het Hospice in Wassenaar. Daarvoor heeft zij bijna 28 jaar als krijgsmachtpredikant bij de Koninklijke Marechaussee gewerkt. Zij heeft veel ervaring met zorg voor mensen, waarbij de gesprekken vertrouwelijk zijn in zeer wisselende situaties. Het gaat hierbij om niet-professionele en meestal incidentele/tijdelijke hulp, zoals de hond uitlaten, de brievenbus legen, een wandelingetje maken, Avalex containers buiten zetten etc. of af en toe een kopje koffie/thee komen drinken. Er is geen drempel, iedereen kan burenhulp inroepen.

Indien daar behoefte aan is, kan er ook een telefooncirkel opgezet worden. Het idee daarbij is dat een klein aantal bewoners, bijvoorbeeld 5 of 6, elkaar in een vaste volgorde elke dag even bellen om te horen of alles goed gaat. De laatste belt tot slot de eerste zodat de cirkel gesloten wordt. Buurtbewoners kunnen hun hulpvraag kenbaar maken bij mevr. Bezemer, die vervolgens onze webmaster Edward Verschoor in kennis stelt zonder daarbij de naam en adres van de aanvrager te noemen. Hij stuurt een mail aan de leden met de informatie over de hulpvraag en plaatst die ook op onze website.

Buurtgenoten die hulp willen bieden melden zich aan bij mevr. Bezemer die het verdere contact verzorgt. In haar rapportage aan het bestuur zal mevr. Bezemer alleen de hulpvraag benoemen, maar niet de naam en het adres van de hulpvrager. Op deze wijze wordt de hulpvraag discreet behandeld.

 

Comments