Nieuws‎ > ‎

Start werkzaamheden 2e fase Wilhelminaplantsoen

Geplaatst 24 dec. 2018 01:54 door Edward Verschoor   [ 17 feb. 2019 02:06 bijgewerkt ]
Beplantingplan Wilhelminaplein 2e deel

18 februari zal worden gestart met het 2e deel van het herstel van het Wilhelminaplantsoen. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd door de gemeente.

De punt van het plantsoen is eerder op de schop gegaan. Het middendeel van de punt heeft de groencommissie kunnen inrichten als een pluktuin voor de bewoners.Er wordt al geplukt, maar er is nog overvloed.  

Het beheer wordt in samenwerking met de gemeente gedaan. We hebben veel positieve reacties gekregen. Mochten er nog bewoners zijn die af en toe warm lopen om straks een beetje te snoeien, laat het weten. De kruidensoorten (culinaire toepassing) zijn: thijm, salie, lavendel, rozemarijn, alsem, bieslook, peterselie, munt, valeriaan, ooievaarsbek (geranium iets wat hoger type), roomse kervel, venkel.

Voorts zijn geplant: rode zonnehoed en lupine (deze hebben vaak een medicinale toepassing). De kruiden zijn aangevuld met de volgende planten: gebroken hartje (dicentra spectabilis) japans anemoon, echte sleutelbloem, Kaukasisch vergeet-me-nietje, kalimeris incisa ‘alba’.(klein wit margrietje)

De bestrating, nu in het midden pad, is van Nobre Cál. Dit is een fijnkorrelig breekmateriaal dat zeer geschikt is als halfverharding. Dit materiaal is afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Deze halfverharding zal op het hele plein worden doorgezet.

De planning is om in maart het herstel van het plantsoen te hebben afgerond.

Onderstaand zijn de plannen te bekijken, klik op de links:

Beplantingsplan Wilhelminaplein

Beplantingsplan bollen

Voor echte liefhebbers nog de gebruikte planten en bollen:

Plantenlijst Wilheminaplein

Plantenlijst bollenComments