Nieuwsberichten

Werkzaamheden bij de Vijver in de Kieviet

Geplaatst 13 dec. 2019 10:35 door Edward Verschoor   [ 15 dec. 2019 00:04 bijgewerkt ]

Er is deze week hard gewerkt aan het plaatsen van een nieuwe beschoeiing bij de vijver.

Halloween in de Kieviet

Geplaatst 6 nov. 2019 10:38 door Edward Verschoor   [ 6 nov. 2019 10:40 bijgewerkt ]

We kijken terug op een gruwelijk leuke Halloween in de Kieviet!

Zeker 100 griezelig verkleedde buurtbewoners deden zaterdag 2 november. de spookachtig verlichtte huizen aan voor ´trick or treat´.

Een speciale dank aan Hotel Auberge de Kieviet, waar iedereen zich had verzameld. Van het huis werd er chocolademelk en glühwein aangeboden!

Uitnodiging ons dorp in beweging!

Geplaatst 8 okt. 2019 12:08 door Edward Verschoor

Open monumentendag op het Wilhelminaplein

Geplaatst 15 sep. 2019 03:23 door Edward Verschoor   [ 15 sep. 2019 03:47 bijgewerkt ]

Een aantal vrijwilligers van de groencommissie waren 14 september aanwezig op het Wilhelminaplein. Er was en mooie rondgang uitgezet door het park met op diverse punten uitleg over het Wilhelminapark en de geschiedenis.

Uitreiking boek van Mutters

Geplaatst 11 sep. 2019 08:30 door Edward Verschoor   [ 15 sep. 2019 03:44 bijgewerkt ]

Stichting Bonas heeft  afgelopen donderdag in de Kievietkerk het eerste boek van Mutters overhandigd aan Wim Tordoir (oud voorzitter) en Frans Willem Hogewind (onze huidige voorzitter van de bewonersvereniging). De Haagse architect ontwierp vele landhuizen, winkelpanden en villa's, waaronder een aantal in onze wijk. Meer informatie over Mutters kan gevonden worden op de pagina "Geschiedenis", zie daar de link naar Mutters.


Het boek is mede tot stand gekomen dankzij een donatie van € 500,-- van bewonersvereniging De Kieviet.

U kan het boek bestellen via deze link:

verkoopkanaal van het boek

Het was een bijzondere middag, die donderdag 29 augustus, met de officiële overhandiging van het boek over Johannes Mutters jr. (1858-1930), geschreven door Bart Verbrugge, aan de oud-voorzitter en huidige voorzitter van onze bewonersvereniging in de Kievietkerk, ontworpen door Mutters, zoals ook 23 villa's en de planontwikkeling van Villapark De Kieviet.

Na de ontvangst van alle belangstellenden door het bestuur van de Stichting BONAS en Uitgeverij Verloren en een hartelijk woord van welkom door de voorzitter van het bestuur hield Wilfried van Winden, architect en verantwoordelijk voor het voorwoord in het boek, een boeiende voordracht over de periode waarin Mutters werkte en zijn tijdgenoten.

Vervolgens gaf Bart Verbrugge een toelichting bij zijn boek, gelardeerd met vele aardige anekdotes: Mutters was met recht een architect, bedreven in vele bouwstijlen.

Tenslotte vond de officiële overhandiging van het fraaie boek plaats met vervolgens een dankwoord van Wim Tordoir (klik hier voor de speech van Wim Tordoir)  en Frans Willem Hogewind, thans voorzitter van de bewonersvereniging 'Park De Kieviet'.

Deze laatste sprak een hommage uit aan van Winden en Verbrugge door onder meer te stellen dat architectuur de meest publieke van alle kunsten is, bouwen magische trekken heeft met uit een idee het tenslotte ontstaan van een heus bouwwerk en dat een mooi huis gelukkig kan maken: "uitstraling en interieur kunnen weldegelijk van belang zijn voor ons geluk en welzijn".

En als bevoorrechte bewoners van onze mooie wijk mogen wij daar Mutters en zijn collega's dankbaar voor zijn!


Uitnodiging Klimaattafel ‘Energie besparen met de buren’

Geplaatst 4 sep. 2019 09:50 door Edward Verschoor   [ 4 sep. 2019 09:57 bijgewerkt ]

https://sites.google.com/a/parkdekieviet.nl/test-layout-2014-nl/nieuws/uitnodigingklimaattafelenergiebesparenmetdeburen/logo%20wassenaar%20duurzaam.png

Op 20 juni jl. vond de derde Klimaattafel van dit jaar plaats. We kijken terug op een positieve bijeenkomst die in het teken stond van het verduurzamen van monumentale panden. Zo verzorgde Rob Bloem een presentatie over de energietransitie van zijn Engels landhuis. Het Duurzaam Bouwloket verzorgde een workshop over energiebesparende maatregelen voor monumenten. Ook werd de nieuwe website van de Lokale Energie Strategie, www.wassenaar.nl/les, gepresenteerd en deelden een aantal enthousiaste inwoners nieuwe en bestaande initiatieven met het publiek.

Naast de gemeente leveren steeds meer inwoners een positieve bijdrage aan de energietransitie. Bedrijven, scholen en wijken weten elkaar steeds vaker en beter te vinden. Nieuwe ideeën komen gezamenlijk tot stand. De Klimaattafel biedt bij uitstek

de gelegenheid om deze initiatieven met elkaar te delen en samen voordelen te behalen. Daarom gaan we, vooruitlopend op de warmtetransitie, op 24 september graag met u in gesprek over het treffen van energiebesparende maatregelen met de buren.


Initiatieven

Tijdens het eerste deel van het programma laten we, na de opening door duurzaamheidswethouder Lia de Ridder, een aantal betrokken inwoners aan het woord over hun initiatieven en ideeën. Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid gemeente Wassenaar, praat u bij over de Lokale Energie Strategie en samenwerkingen die met inwoners en partijen tot stand zijn gekomen. Ook komt de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis aan bod.

Energie besparen in de wijk

In het tweede deel kunt u deelnemen aan de workshop ‘Energie besparen met de buren’. Door samen energie te besparen, kunt u veel tijd en kosten besparen én ervaringen met elkaar delen. U krijgt onder andere tips over het samen treffen van energiebesparende maatregelen. Ook laten wij u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden zien. Op de informatiemarkt kunt u onder het genot van een hapje en een drankje met een aantal organisaties kennis-maken die u verder kunnen helpen met het verduurzamen van uw woning of wijk. In de stand van de gemeente treft u een overzicht van alle duurzame projecten waar u bij kunt aansluiten. Verder krijgt u op de informatiemarkt uitleg over slimme meters, groene financieringen, warmtepompen en meer.

 

Het programma

18.30 uur Inloop en bezoek informatiestands

19.00 uur Welkom en opening door wethouder Lia de Ridder

19.15 uur Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid, stand van zaken diverse projecten

19.25 uur Inspirerende voorbeelden van initiatiefnemers over o.a. energie besparen in de wijk

20.00 uur Pauze, bezoek informatiestands en onder het genot van een hapje en drankje netwerken

20.20 uur Workshop ‘Energie besparen met de buren’

20.40 uur Afsluiting en bezoek informatiestands

21.00 uur Einde

Bent u erbij op 24 september?

U bent van harte uitgenodigd om deze Klimaattafel op dinsdag 24 september vanaf 18.30 uur bij te wonen.

De bijeenkomst vindt plaats op de locatie van De Oostdorperhoeve, Oostdorperweg 210 in Wassenaar.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: klimaattafel@wassenaar.nl. Dit met het oog op het aantal stoelen en de hapjes en drankjes. Vragen naar aanleiding van het programma kunt u richten aan Ruben of Patricia via: klimaattafel@wassenaar.nl of per telefoon 06 – 460 208 53 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

Wij kijken uit naar uw komst!

Wassenaar zijn we samen!

Geplaatst 4 sep. 2019 09:40 door Edward Verschoor   [ 4 sep. 2019 09:40 bijgewerkt ]

Bestuursleden, leden van wijk- en buurtverenigingen, enthousiaste inwoners en maatschappelijke partners zijn van harte welkom!


Thema: “Vraag maar raak”

De avond staat in het teken van de onderlinge samenwerking tussen de gemeente en haar inwoners. De recent geïnstalleerde burgemeester, Leendert de Lange, zal dieper ingaan op hoe hij de relatie tussen inwoners en de gemeente Wassenaar ziet. U kunt hem ook persoonlijk vragen stellen.

Verder kunt u zich algemeen laten informeren over de omgevingswet die ons allemaal gaat raken.

Uiteraard is er ook volop gelegenheid om ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen.

Zoals u van ons gewend bent wordt de jaarlijkse groen prijs, voor het beste particuliere groeninitiatief op openbaar terrein en voor iedereen toegankelijk, uitgereikt. Daarom heeft deze avond een feestelijk karakter.

De bijeenkomst begint om 19:30 uur. Tijdens de inloop vanaf 19.00 uur is er koffie en thee en een zoete lekkernij.

 

Programma

Het programma is als volgt:

19.00 uur   Inloop met koffie en lekkers

19:30 uur  Start programma en welkom

19:35 uur  Opening door wethouder Zweerts de Jong

19.40 uur   Interactief gesprek nav Burendag 28 september 2019

20.00 uur   Uitreiking Groene Pauw

20.15 uur   Pauze

20.30 uur   Start workshops “Vraag maar raak” met burgemeester en Omgevingswet

21.30 uur   Afsluiting

Bent u erbij?

Wij begroeten u graag op 26 september aanstaande vanaf 19.00 uur.

De bijeenkomst vindt plaats in de Messiaskerk, Zijllaan 57 te Wassenaar.

Het is fijn als u zich vooraf aanmeld. Aanmelden is simpel, stuur een mail naar: dvocke@werkorganisatieduivenvoorden.nl


Wij heten u graag van harte welkom op de 26e!

WASSENAARDOET.NL: DÉ NIEUWE BURENHULPWEBSITE VOOR WASSENAARDERS

Geplaatst 25 feb. 2019 09:39 door Edward Verschoor   [ 25 feb. 2019 09:42 bijgewerkt ]

Op 14 februari 2019 is de nieuwe burenhulpwebsite voor en door Wassenaarders van start gegaan.

WassenaarDoet is de website voor incidentele oproepen over de wijkgrenzen heen.
Via www.wassenaardoet.nl kunt u op een makkelijke manier sociale of praktische vragen stellen zonder dat uw naam vermeld wordt op de website. Wel staat uw wijk genoemd. Alle vragen en aanbiedingen zijn onbetaald. Hoe fijn is het, dat er altijd mensen zijn die graag iets voor een ander willen doen? En dat u, door het stellen van een vraag op de website iemand in de gelegenheid stelt om dat te kunnen doen?

Neem een kijkje op de website www.wassenaardoet.nl en bekijk de vragen of aanbiedingen. Reageer op een oproep of maak gemakkelijk een account aan en zet uw eigen oproep op de site.

Op de website staat hoe u makkelijk een account kunt aanmaken en naast een aantal tips ook hoe wij de veiligheid van de website hebben gewaarborgd.
WassenaarDoet is een initiatief van de Vrijwilligers Centrale Wassenaar.

Bij vragen of opmerkingen kunt u een mailtje sturen naar info@wassenaardoet.nl of bellen met 06-15678510Start werkzaamheden 2e fase Wilhelminaplantsoen

Geplaatst 24 dec. 2018 01:54 door Edward Verschoor   [ 17 feb. 2019 02:06 bijgewerkt ]

Beplantingplan Wilhelminaplein 2e deel

18 februari zal worden gestart met het 2e deel van het herstel van het Wilhelminaplantsoen. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd door de gemeente.

De punt van het plantsoen is eerder op de schop gegaan. Het middendeel van de punt heeft de groencommissie kunnen inrichten als een pluktuin voor de bewoners.Er wordt al geplukt, maar er is nog overvloed.  

Het beheer wordt in samenwerking met de gemeente gedaan. We hebben veel positieve reacties gekregen. Mochten er nog bewoners zijn die af en toe warm lopen om straks een beetje te snoeien, laat het weten. De kruidensoorten (culinaire toepassing) zijn: thijm, salie, lavendel, rozemarijn, alsem, bieslook, peterselie, munt, valeriaan, ooievaarsbek (geranium iets wat hoger type), roomse kervel, venkel.

Voorts zijn geplant: rode zonnehoed en lupine (deze hebben vaak een medicinale toepassing). De kruiden zijn aangevuld met de volgende planten: gebroken hartje (dicentra spectabilis) japans anemoon, echte sleutelbloem, Kaukasisch vergeet-me-nietje, kalimeris incisa ‘alba’.(klein wit margrietje)

De bestrating, nu in het midden pad, is van Nobre Cál. Dit is een fijnkorrelig breekmateriaal dat zeer geschikt is als halfverharding. Dit materiaal is afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Deze halfverharding zal op het hele plein worden doorgezet.

De planning is om in maart het herstel van het plantsoen te hebben afgerond.

Onderstaand zijn de plannen te bekijken, klik op de links:

Beplantingsplan Wilhelminaplein

Beplantingsplan bollen

Voor echte liefhebbers nog de gebruikte planten en bollen:

Plantenlijst Wilheminaplein

Plantenlijst bollenOproep voor verstrekken mailadressen leden

Geplaatst 21 mrt. 2018 12:21 door Edward Verschoor   [ 28 mrt. 2018 21:06 bijgewerkt ]

Het secretariaat van onze vereniging is helaas niet in het bezit van alle mailadressen van het huidige ledenbestand zodat wij u niet op de hoogte kunnen houden van bijeenkomsten (ALV) en speciaal voor de leden georganiseerde evenementen, zoals de bridgedrive, de jaarlijkse duinwandeling, de zomerborrel en bezoeken, zoals aan de Art Space van de fam. Drake.

Wij verzoeken u dringend om uw e-mailadres op te geven aan de Edward Verschoor: edward.verschoor@parkdekieviet.nl die het adressenbestand bijhoudt.

met vriendelijke groet, het bestuur.

1-10 of 129