Nieuwsberichten

Plan van aanpak bestrijding eikenprocessierups

Geplaatst 9 apr. 2020 04:39 door Edward Verschoor   [ 9 apr. 2020 04:44 bijgewerkt ]

Graag aandacht voor de bestrijding in onze gemeente van de eikenprocessierups, de Vereniging Vrienden van Wassenaar hebben informatie ter beschikking gesteld te lezen via deze link:

Bridgedrive op maandag 6 april

Geplaatst 3 mrt. 2020 09:52 door Edward Verschoor

Op maandag 6 april 2020 organiseert Bewonersvereniging de Kieviet de jaarlijkse Bridgedrive. Alle bridgers uit de Kieviet zijn van harte welkom. Ook als u geen partner heeft kunt u zich opgeven en wellicht kunnen wij u koppelen aan iemand die zich ook alleen heeft opgegeven. U kunt ook metveen partner van buiten de Kieviet meedoen.

De bridgedrive staat onder deskundige begeleiding van Maria Bellekom en Netty Lamaker.

Ook zijn er leuke prijzen te winnen!

Datum:   maandag 6 april 2020

Locatie:  Hotel-restaurant Auberge de Kieviet

Aanvang bridge: 19:30 uur

Aanwezigheid:  19:00 uur voor inschrijving en een kopje koffie

Inschrijfgeld:  € 18,00 per paar

U kunt zich opgeven voor vrijdag 27 maart 2020 aanstaande via onderstaand e-mail adres:marthahartongvanark@parkdekieviet.nl 

U ontvangt een bevestiging zodra wij uw inschrijving ontvangen hebben. Wij hopen op vele enthousiaste reacties. 

Met vriendelijke groet, 

Namens de activiteitencommissie,  

Martha, Caroline en Caroline

Exclusieve benefietavond rondom een privé kunstcollectie

Geplaatst 24 feb. 2020 09:02 door Edward Verschoor

Bewonersvereniging Park de Kieviet bestaat 20 jaar en heeft € 5.000,- beschikbaar gesteld t.b.v. een kunstwerk in het vernieuwde Wilhelminapark. Om een passend kunstwerk aan te schaffen willen wij extra geld inzamelen.Daarom nodigen wij u van harte uit voor een exclusieve avond inclusief diner. Bob en Renée Drake nemen u mee langs de nieuwe tentoonstelling “Looking back, moving forward”.Samen met uw buurtgenoten zult u genieten van een
onvergetelijke avond. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan het kunstwerk.


Wanneer: Dinsdag 17 maart of donderdag 26 maart 2020
Waar: Vijverweg 11
Tijd: Ontvangst 19.00 uuronder vermelding van naam, voorkeursdatum, aantal personen, adres en telefoonnummer.
De kosten á € 125,- dienen overgemaakt te worden op rekeningnummer NL 06 ABNA 0566940523 ten name van Bewonersvereniging Park de Kieviet. Na ontvangst van de betaling is uw inschrijving definitief. Het beperkte aantal plaatsen vullen wij in op basis van ontvangstdatum van de betaling.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op één van deze unieke avonden om zo tijdens een mooie avond bij te dragen aan een blijvende bijdrage voor onze wijk!

Met hartelijke groet,

Kunstcommissie Bewonersvereniging Park de Kieviet
Monique Dekker, Rick van der Plas, Renée Drake & Martha Hartong van Ark

English translation:

Exclusive Benefit Evening showcasing a private art collection. 

Residents' association Park de Kieviet has been in existence for 20 years and has made € 5,000 available to buy for a work of art for the renovated Wilhelminapark. To purchase a suitable piece of art we would like to raise some extra money.

That is why we cordially invite you to an exclusive evening including dinner. Bob and Renée Drake will guide you through the new exhibition "Looking back, moving forward".Together with your neighbours, you will enjoy an unforgettable evening. The proceeds of this evening will go towards the purchase of the artwork.

When:          Tuesday March 17 or Thursday March 26, 2020

Where:         Vijverweg 11

Time:           7.00 pm

Registration via marthahartongvanark@parkdekieviet.nl

Stating name, preferred date, number of people, address and telephone number. 

The cost of € 125 per person should be transferred to account number

NL 06 ABNA 0566940523 in the name of Bewonersvereniging Park de Kieviet.

After receipt of payment your registration will be final. We will allocate the limited number of places based on the date of receipt of the payment. 

We hope to have the pleasure of welcoming you on one of these unique evenings during which the aim is to make a long lasting contribution to our neighbourhood! 

With kind regards,

Art Committee Residents Association Park de Kieviet

Monique Dekker, Rick van der Plas, Renee Drake & Martha Hartong van Ark

Werkzaamheden bij de Vijver in de Kieviet

Geplaatst 13 dec. 2019 10:35 door Edward Verschoor   [ 15 dec. 2019 00:04 bijgewerkt ]

Er is deze week hard gewerkt aan het plaatsen van een nieuwe beschoeiing bij de vijver.

Halloween in de Kieviet

Geplaatst 6 nov. 2019 10:38 door Edward Verschoor   [ 6 nov. 2019 10:40 bijgewerkt ]

We kijken terug op een gruwelijk leuke Halloween in de Kieviet!

Zeker 100 griezelig verkleedde buurtbewoners deden zaterdag 2 november. de spookachtig verlichtte huizen aan voor ´trick or treat´.

Een speciale dank aan Hotel Auberge de Kieviet, waar iedereen zich had verzameld. Van het huis werd er chocolademelk en glühwein aangeboden!

Uitnodiging ons dorp in beweging!

Geplaatst 8 okt. 2019 12:08 door Edward Verschoor

Open monumentendag op het Wilhelminaplein

Geplaatst 15 sep. 2019 03:23 door Edward Verschoor   [ 15 sep. 2019 03:47 bijgewerkt ]

Een aantal vrijwilligers van de groencommissie waren 14 september aanwezig op het Wilhelminaplein. Er was en mooie rondgang uitgezet door het park met op diverse punten uitleg over het Wilhelminapark en de geschiedenis.

Uitreiking boek van Mutters

Geplaatst 11 sep. 2019 08:30 door Edward Verschoor   [ 15 sep. 2019 03:44 bijgewerkt ]

Stichting Bonas heeft  afgelopen donderdag in de Kievietkerk het eerste boek van Mutters overhandigd aan Wim Tordoir (oud voorzitter) en Frans Willem Hogewind (onze huidige voorzitter van de bewonersvereniging). De Haagse architect ontwierp vele landhuizen, winkelpanden en villa's, waaronder een aantal in onze wijk. Meer informatie over Mutters kan gevonden worden op de pagina "Geschiedenis", zie daar de link naar Mutters.


Het boek is mede tot stand gekomen dankzij een donatie van € 500,-- van bewonersvereniging De Kieviet.

U kan het boek bestellen via deze link:

verkoopkanaal van het boek

Het was een bijzondere middag, die donderdag 29 augustus, met de officiële overhandiging van het boek over Johannes Mutters jr. (1858-1930), geschreven door Bart Verbrugge, aan de oud-voorzitter en huidige voorzitter van onze bewonersvereniging in de Kievietkerk, ontworpen door Mutters, zoals ook 23 villa's en de planontwikkeling van Villapark De Kieviet.

Na de ontvangst van alle belangstellenden door het bestuur van de Stichting BONAS en Uitgeverij Verloren en een hartelijk woord van welkom door de voorzitter van het bestuur hield Wilfried van Winden, architect en verantwoordelijk voor het voorwoord in het boek, een boeiende voordracht over de periode waarin Mutters werkte en zijn tijdgenoten.

Vervolgens gaf Bart Verbrugge een toelichting bij zijn boek, gelardeerd met vele aardige anekdotes: Mutters was met recht een architect, bedreven in vele bouwstijlen.

Tenslotte vond de officiële overhandiging van het fraaie boek plaats met vervolgens een dankwoord van Wim Tordoir (klik hier voor de speech van Wim Tordoir)  en Frans Willem Hogewind, thans voorzitter van de bewonersvereniging 'Park De Kieviet'.

Deze laatste sprak een hommage uit aan van Winden en Verbrugge door onder meer te stellen dat architectuur de meest publieke van alle kunsten is, bouwen magische trekken heeft met uit een idee het tenslotte ontstaan van een heus bouwwerk en dat een mooi huis gelukkig kan maken: "uitstraling en interieur kunnen weldegelijk van belang zijn voor ons geluk en welzijn".

En als bevoorrechte bewoners van onze mooie wijk mogen wij daar Mutters en zijn collega's dankbaar voor zijn!


Uitnodiging Klimaattafel ‘Energie besparen met de buren’

Geplaatst 4 sep. 2019 09:50 door Edward Verschoor   [ 4 sep. 2019 09:57 bijgewerkt ]

https://sites.google.com/a/parkdekieviet.nl/test-layout-2014-nl/nieuws/uitnodigingklimaattafelenergiebesparenmetdeburen/logo%20wassenaar%20duurzaam.png

Op 20 juni jl. vond de derde Klimaattafel van dit jaar plaats. We kijken terug op een positieve bijeenkomst die in het teken stond van het verduurzamen van monumentale panden. Zo verzorgde Rob Bloem een presentatie over de energietransitie van zijn Engels landhuis. Het Duurzaam Bouwloket verzorgde een workshop over energiebesparende maatregelen voor monumenten. Ook werd de nieuwe website van de Lokale Energie Strategie, www.wassenaar.nl/les, gepresenteerd en deelden een aantal enthousiaste inwoners nieuwe en bestaande initiatieven met het publiek.

Naast de gemeente leveren steeds meer inwoners een positieve bijdrage aan de energietransitie. Bedrijven, scholen en wijken weten elkaar steeds vaker en beter te vinden. Nieuwe ideeën komen gezamenlijk tot stand. De Klimaattafel biedt bij uitstek

de gelegenheid om deze initiatieven met elkaar te delen en samen voordelen te behalen. Daarom gaan we, vooruitlopend op de warmtetransitie, op 24 september graag met u in gesprek over het treffen van energiebesparende maatregelen met de buren.


Initiatieven

Tijdens het eerste deel van het programma laten we, na de opening door duurzaamheidswethouder Lia de Ridder, een aantal betrokken inwoners aan het woord over hun initiatieven en ideeën. Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid gemeente Wassenaar, praat u bij over de Lokale Energie Strategie en samenwerkingen die met inwoners en partijen tot stand zijn gekomen. Ook komt de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis aan bod.

Energie besparen in de wijk

In het tweede deel kunt u deelnemen aan de workshop ‘Energie besparen met de buren’. Door samen energie te besparen, kunt u veel tijd en kosten besparen én ervaringen met elkaar delen. U krijgt onder andere tips over het samen treffen van energiebesparende maatregelen. Ook laten wij u een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden zien. Op de informatiemarkt kunt u onder het genot van een hapje en een drankje met een aantal organisaties kennis-maken die u verder kunnen helpen met het verduurzamen van uw woning of wijk. In de stand van de gemeente treft u een overzicht van alle duurzame projecten waar u bij kunt aansluiten. Verder krijgt u op de informatiemarkt uitleg over slimme meters, groene financieringen, warmtepompen en meer.

 

Het programma

18.30 uur Inloop en bezoek informatiestands

19.00 uur Welkom en opening door wethouder Lia de Ridder

19.15 uur Ruben Ribbius, procesmanager Duurzaamheid, stand van zaken diverse projecten

19.25 uur Inspirerende voorbeelden van initiatiefnemers over o.a. energie besparen in de wijk

20.00 uur Pauze, bezoek informatiestands en onder het genot van een hapje en drankje netwerken

20.20 uur Workshop ‘Energie besparen met de buren’

20.40 uur Afsluiting en bezoek informatiestands

21.00 uur Einde

Bent u erbij op 24 september?

U bent van harte uitgenodigd om deze Klimaattafel op dinsdag 24 september vanaf 18.30 uur bij te wonen.

De bijeenkomst vindt plaats op de locatie van De Oostdorperhoeve, Oostdorperweg 210 in Wassenaar.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: klimaattafel@wassenaar.nl. Dit met het oog op het aantal stoelen en de hapjes en drankjes. Vragen naar aanleiding van het programma kunt u richten aan Ruben of Patricia via: klimaattafel@wassenaar.nl of per telefoon 06 – 460 208 53 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag).

Wij kijken uit naar uw komst!

Wassenaar zijn we samen!

Geplaatst 4 sep. 2019 09:40 door Edward Verschoor   [ 4 sep. 2019 09:40 bijgewerkt ]

Bestuursleden, leden van wijk- en buurtverenigingen, enthousiaste inwoners en maatschappelijke partners zijn van harte welkom!


Thema: “Vraag maar raak”

De avond staat in het teken van de onderlinge samenwerking tussen de gemeente en haar inwoners. De recent geïnstalleerde burgemeester, Leendert de Lange, zal dieper ingaan op hoe hij de relatie tussen inwoners en de gemeente Wassenaar ziet. U kunt hem ook persoonlijk vragen stellen.

Verder kunt u zich algemeen laten informeren over de omgevingswet die ons allemaal gaat raken.

Uiteraard is er ook volop gelegenheid om ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen.

Zoals u van ons gewend bent wordt de jaarlijkse groen prijs, voor het beste particuliere groeninitiatief op openbaar terrein en voor iedereen toegankelijk, uitgereikt. Daarom heeft deze avond een feestelijk karakter.

De bijeenkomst begint om 19:30 uur. Tijdens de inloop vanaf 19.00 uur is er koffie en thee en een zoete lekkernij.

 

Programma

Het programma is als volgt:

19.00 uur   Inloop met koffie en lekkers

19:30 uur  Start programma en welkom

19:35 uur  Opening door wethouder Zweerts de Jong

19.40 uur   Interactief gesprek nav Burendag 28 september 2019

20.00 uur   Uitreiking Groene Pauw

20.15 uur   Pauze

20.30 uur   Start workshops “Vraag maar raak” met burgemeester en Omgevingswet

21.30 uur   Afsluiting

Bent u erbij?

Wij begroeten u graag op 26 september aanstaande vanaf 19.00 uur.

De bijeenkomst vindt plaats in de Messiaskerk, Zijllaan 57 te Wassenaar.

Het is fijn als u zich vooraf aanmeld. Aanmelden is simpel, stuur een mail naar: dvocke@werkorganisatieduivenvoorden.nl


Wij heten u graag van harte welkom op de 26e!

1-10 of 132