Geef u op voor de eerstvolgende activiteit

Het bestuur wil u erop attenderen dat u lid moet zijn van onze vereniging om te kunnen deelnemen aan de activiteiten. Geen lid? kijk op pagina Lidmaatschap & Contact en geef u op!De volgende activiteit:
Bezoek museum Louwman

Om u de gelegenheid te bieden deze mooie collectie auto's te bezichtigen met gids, heeft de bewonersvereniging Park de Kieviet een rondleiding voor u georganiseerd op zondag 26 november aanstaande, aanvang 13:45 waarvoor wij u van harte uitnodigen. De rondleiding start om 14:00 en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en wij nodigen u graag uit om hierna in het restaurant van het museum nog gezellig een drankje te drinken.

De rondleiding wordt u aangeboden door de bewonersvereniging, het entreegeld vragen wij u voor eigen rekening te nemen.

Het entreegeld bedraagt €12,50 p.p. Indien u in het bezit bent van een Museumkaart, betaalt u geen entreegeld.

We vragen u vriendelijk vooraf -indien van toepassing- € 12,50 over te maken op bankrekeningnummer: NL06ABNA0566940523 bic: ABNANL2A t.n.v. de Bewonersvereniging "De Kieviet" met vermelding van uw naam en omschrijving Rondleiding Museum Louwman.

Meldt u zich graag eerst aan bij Alexandra Steegman voor 20 november via het volgende e-mailadres: Alexandra.vanaken@parkdekieviet.nl

U krijgt dan van haar een bevestiging en kunt u vervolgens het entreegeld overmaken op onze bankrekening.Een impressie van de zomerborrel 2017Nog meer foto's van de voorjaarswandeling met Hans LucasActiviteiten in en om het nieuwe activiteitencentrum van Dunea:

Dit alles zal plaatsvinden in en om het nieuwe activiteitencentrum de Tapuit van Dunea in Meijdendel, voor meer info kijk op:

De nieuwe agenda voor 2017:

Woensdag 21 juni19.30 uurOverleven in het duin
Een natuurgids van het IVN neemt je mee voor een mooie wandeling door de Ganzenhoek. Geniet van de mooie omgeving en leer alles over hoe planten en dieren overleven in het duin. De excursie duurt ruim 2 uur. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. De excursie is gratis.
Wassenaarse Slag
Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord.
Woensdag 5 juli19.30 uurOrchideeën en meer zomerbloei
Kom genieten van een wandeling door een mooi gevarieerd stuk duin. Wij zullen aandacht besteden aan de pracht van de verschillende zomerbloeiers, zoals de mooie orchideeën. Ook wordt ingegaan op de historie van en waterwinning in het gebied.
De wandeling duurt ruim 2 uur en gaat o.a. over onverhard duin. Deze IVN excursie is gratis.
Wassenaarse Slag
Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord.
Woensdag 26 juli10.00 uurVlinders en ander gevleugelte
Kom genieten van een wandeling door een mooi gevarieerd stuk duin. Tijdens de excursie gaan wij vooral op zoek naar vlinders, libellen, vogels e.a. gevleugelte in het duin. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan andere aspecten van het gebied, zoals de historie en de waterwinning.
De wandeling duurt ruim 2 uur en gaat o.a. over onverhard duin. Deze IVN excursie is gratis.
Wassenaarse Slag
Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord.
Woensdag 30 augustus14.00 uurParnassia en meer zomerbloei
Kom genieten van een wandeling door een mooi gevarieerd stuk duin. Tijdens de wandeling laten wij ons verrassen door de verschillende nazomerbloeiers, zoals o.a. de fraaie en beschermde Parnassia (de 'koning der duinen'). Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan andere aspecten van het gebied, zoals de historie en de waterwinning.
De wandeling duurt ruim 2 uur en gaat o.a. over onverhard duin. Deze IVN excursie is gratis.
Wassenaarse Slag
Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord.Caldic Collectie

De Caldic Collectie is door verzamelaar Joop van Caldenborgh samengesteld. Directeur Macha Roesin van Museum De Paviljoens was begin jaren negentig de eerste conservator.

Vanaf nu kunt u gemakkelijk en direct zelf een rondleiding boeken via de website www.beeldentuinclingenbosch.nl  die deze week online is gegaan. De rondleidingen vinden plaats op elke donderdagmiddag van begin mei tot en met eind oktober. Zowel groepen alsook individuele bezoekers zijn van harte welkom. De kosten zijn € 10,-- per persoon.

Website Voorlinden online:

Vanaf 9 augustus 2015 is de website online, check www.voorlinden.nl! Via dit nieuwe kanaal houden wij je met plezier op de hoogte van het Museum Voorlinden. Je vindt hier niet alleen updates, maar eveneens achtergrondinformatie over de totstandkoming van het museum en de collectie. Ook presenteren we een kleine impressie van kunstwerken die de verzameling zoal bevat, en kun je lezen over het landgoed en de natuur die Museum Voorlinden omringtBeeldentuin Clingenbosch behoudt overigens haar eigen website voor het reserveren van een rondleiding door onze beeldentuin.